Hoppa till sidans innehåll

Löparresa till Kroatien


Årets löparresa gick av stapeln i september 2018. Vi var 11 stycken som träffades på Nässjö tågstation för vidare färd med tåg till Köpenhamn. Väl där tog vi flyget till Zagreb och sen vidare till Dubrovnik i södra Kroatien.

 

Kroatien2

 

Vi hade bokat ett lägenhetshotell i Dubrovnik där ägaren även hade en transferfirma som kom och hämtade oss på flygplatsen. Huset vi bodde i låg högt över gamla delen av Dubrovnik med en ca 3 km lång nerförsbacke i slingrande stensatt promenadväg. (Vi valde varje dag att ta buss eller taxi hem ska erkännas). Den gamla delen av Dubrovnik låg innanför en mur, typ som Visby. Det var jättemysigt med massa små gränder, butiker och restauranger överallt. Enda nackdelen var väl att vi definitivt inte var de enda turisterna där men vi kan ändå varmt rekommendera en resa till Dubrovnik.

 

Kroatien3

 

På själva tävlingsdagen fick vi gå upp runt kl. 04.00 för att sedan bli skjutsade av vår hyresvärd till den lilla staden Ston som låg ca 7 mil norr om Dubrovnik. Vägen dit var så typisk som man kan föreställa sig att det ser ut utmed kuststräckan i Kroatien. Smala slingriga vägar som går precis bredvid havet eller upp tvärs genom ett berg. Väl framme så gällde det att vi skulle förbereda oss för de olika lopp vi skulle springa. Det var säkert 25 grader varmt redan kl. 7.30 när första starten gick så det blev en svettig upplevelse för oss alla. Några sprang Marathon, några 15 km och någon 4 km. Det var en väldigt annorlunda och speciell upplevelse. Först sprang vi ca 1 km för att sedan börja klättringen upp över berget och det som var mest speciellt var att vi skulle springa på en mur. Den är för övrigt världens näst längsta mur och Europas svar på Kinesiska muren. Stigningen var flera hundra meter, sedan följde några hundra meter utmed berget. Nerför en bit och sedan uppför igen. Ingen vila direkt för några muskler alls. Totalt var det väl "bara" 4 km som vi sprang på muren och sedan var det mer normal men mycket kuperad löpning på både grusväg och asfalt. Efter målgång blev vi upphämtade av vår hyresvärd igen, dock utan att fått duscha innan… Väl hemma så duschade vi och sedan tog vi oss den slingrande stigen ner till gamla delen av Dubrovnik för middag. De flesta av oss var ju förstås väldigt trötta så det blev en tidig kväll i säng.

 

Kroatien4

 

Sista dagen badade vi faktiskt och det var en jättemysig liten strand strax utanför muren och det började blåsa rejält och vågorna blev högre och högre så det blev en riktig häftig upplevelse det också.. På natten utvecklades det till en storm så vi sov inte mycket någon av oss.

 

Dagen efter fick vi reda på att alla flyg var inställda och vi fick invänta bättre väder och en lång väntan på flygplatsen. Så det var första resan som vi inte kom hem när vi skulle och vi blev väl försenade med en halv dag.

 

Vi kom hem mitt i natten till slut, trötta men mycket nöjda.

 

Lite fina resultat:

 

3st sprang 42km:

Jocke Svensson   10 plac, tid 4:11:18

 

Nils-Allan Torstensson  12 plac, tid 4:19:01

 

Robert Hjelm  23 plac, tid 5:15:48

 

Totalt 59 startande

 

 

3st sprang 15km

 

Niklas Drott  plac, 18  tid 1:28:30

 

Ulf Isaksson  plac, 55  tid 1:56:04

 

Karin Hemmings  plac, 59  tid 1:59:35

 

 

1st sprang 4km

 

Andreas Svensson plac, 22  tid 32:27

 

 

/Robert och Karin

 

 

Löpargäng

Uppdaterad: 03 APR 2019 21:18 Skribent: Andreas Edman
E-post: Adressen Gömd

räknare 
sedan 2011-01-06

 

Postadress:
Hultsfreds LK
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Besöksadress:
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0732188589
E-post: anders_runners@hotma...

Se all info