Hoppa till sidans innehåll

Grattis alla HLK:are


 

 

Jaha, grattis, men till vadå? Jo, jag tycker att vi har mycket att glädjas åt i år. Till en börja med har vi ju fått en ny, egen hemsida under ledning av webmaster Tuvesson. Det är något som jag har sett fram mot under lång tid. Fina bilder och intressanta repotage om medlemmarnas bedrifter och äventyr på hemmaplan likväl som utsoknes. För ska vi vara riktigt ärliga mot oss själva, för det var ju vi medlemmar som var ansvariga för innehållet, så var väl inte vårt gamla språkrör, HLK-bladet mycket att skryta över. Ville man få ut någon information via bladet så han den ju bli inaktuell flera gånger innan den kom i medlemmarnas hand. Nu hoppas jag bara att vi alla tar del av den information som läggs ut på hemsidan så är vi alla uppdaterade med den senaste informationen från styrelse och andra medlemmar.

Men vi har mer att vara stolta över. Vilken inledning på löparsässongen det har varit. Jag kan inte dra mig till minnes något år i klubbens 19 åriga historia som har genererat så mycket uppmärksamhet i lokal media åt våra medlemmars grymma prestationer som i år. På damsidan har vi ju under många år haft fina traditioner att följa upp. Och det har ju både Jennie och Alexandra gjort med bravur. När man får höra om Jennies sekundstrid i Ursviks Ultra och seger i Lidingös nya 50 km race, samt Alexandras knockout segrar på Vimmerby halvmarathon, Strandmilen, Drottning Margarete loppet samt satte ett prydligt klubbrekord på marathon i Stockholm, så får man ju fullständig ståpäls. Att klubben nu också kan redovisa en seger både i Lidingöloppets 30 km genom Anneli år 2000 och nu i år på 50 km genom Jennie, tror jag att det kommer att dröja mycket länge innan någon annan klubb kan mönstra samma prestation. Kan också tänka mig att det känns bra för vår veteranvärldsmästarinna år 2001 i Brisbane i klassen K35, som nu kan luta sig tillbaka och konstatera att återväxten är god.

På herrsidan har det också hänt grejer. Dom som trodde att Kurt hade gjort sitt i tidningsrubrikerna har fått skit på tummen. Här har man nu kunnat läsa att Kurt och Ingmar i Skövde sprang fem marathon på lika många dagar. Vi som vet vilken pärs det kan vara att springa en mara kan ju förnimma vilken prestation det måste vara att springa fem på raken. När jag nu i helgen var inne på sista milen i Stockholm skulle jag aldrig komma på tanken att göra ytterligare fyra starter de kommande fyra dagarna. Sen vill jag också säga välkommen hem till Johan som under några år har studerat i Scotland. Han visade genast att han trivdes i HLK linnet genom att ta en bronspeng på terräng DM och seger på Strandmilen.

Så nog har vi väl som HLK:are mycket att vara glada och stolta över. Idrottsprestationer på löpande band, och en ny hemsida.

 

Born to run

Göran

 

Uppdaterad: 04 JUN 2008 14:59 Skribent: Göran Lennström

räknare 
sedan 2011-01-06

 

Postadress:
Hultsfreds LK
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Besöksadress:
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0732188589
E-post: anders_runners@hotma...

Se all info