Hoppa till sidans innehåll

Vattenfall World Triathlon Stockholm

08 SEP 2015 20:47
Tre HLK:are deltog i Sveriges största triathlontävling.
  • Skapad: 08 SEP 2015 20:47

Skumt det där… när man står på bryggan innan simstarten och tittar på de gigantiska rundningsmärkena i vattnet känns de tremeters knallgula bojarna som ligger och guppar vid vändningen helt överdimensionerade. Tre meter höga! Känns fint att de tar hänsyn till synskadade och gör reklamplats för sponsorer. Gör ju sig bra i TV.  Men när väl startskottet gått och de första hundra metrarna är simmade så är bojarna BORTA! Rädsla för felnavigering är ett faktum, och efter ansträngt spanande mellan simtag och inandning skymtar man nåt litet, litet gulfärgat som skulle kunna vara rundningsmärket långt där framme… Detta låter helt osannolikt för den som inte befinner sig i vattnet, men det är skitskumt hur dessa gula bjässar till bojar nästintill kan försvinna. Att navigera i öppet vattnet är lättare sagt än gjort. Imfria glasögon hjälper föga, och inte kan man lita på sina medsimmare heller. Alla simmar åt olika håll. Man måste titta upp ofta för att bättre hålla kursen – att man aldrig lär sig!

Tävlingsbanan för detta stora arrangemang gick i centrala Stockholm som denna dag var avstängt från biltrafik. Starten och växlingarna skedde vid stadshuset, det mest gigantiska växlingsområde som skådats som var 500 meter långt. Ändå var det trångt när 4000 tävlande, cyklar och ombyteskläder skulle få plats här. Målgången skedde vid slottet i den retligt jobbigt kuperade backen mot Gamla Stan.

Med i tävlingens olympiska distans (dvs 1,5 km simning i Riddarfjärden, 4 mil cykling längs Mälarstrand och 1 mil löpning i Gamla Stan) var Martin Hed, Fredrik Johansson och Sara Dolk. Alla tre som var mycket nöjda med tävlingen denna soliga dag.

Martin gjorde en fantastisk cykeltid på Ainemos snabba hoj. Han avverkade de fyra milen (vilket även inkluderade upp och ner för Västerbron sex gånger) på 1:07:03. Sluttiden efter snabbt genomförda delmoment blev 2:33:20 vilket resulterade i en 98:e plats. Mycket bra jobbat!

Fredrik Johansson gjorde också ett superbra lopp och sprang över mållinjen efter den sega slottsbacken (som för övrigt passerades fyra gånger) på tiden 2:53:05 och 495:e plats.

Sara Dolk gick i mål på 2:39:00 och kom på en total 14:e plats bland damerna och vann sin åldersklass med en tidsmarginal på 6 sekunder.

Vattenfall Triathlon20150823_134807 (1)

Skribent: Sara & Martin

räknare 
sedan 2011-01-06

 

Postadress:
Hultsfreds LK
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Besöksadress:
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0732188589
E-post: anders_runners@hotma...

Se all info