Hoppa till sidans innehåll

Vårstafetten 2015

17 APR 2015 13:29
Vårstafetten 2015 avgjordes lördagen 11:e april. Här får vi följa en skildring från en av de många deltagarna.
  • Uppdaterad: 11 APR 2016 13:01

En tävlingsupplevelse av Hellen A.

Tävlingsdagen började på allra bästa sätt. Jag väcktes klockan fem av min snart två-årige son som började röra på sig i sängen. Han slog upp ögonen och utbrast ett piggt ”Heej!” när våra ögon möttes. Nöjt låg han kvar en liten stund innan han började prata om ”macka?” och då var det dags lämna sänghalmen, gå upp och göra iordning frukost.

Jag skulle springa sträcka 5 på Vårstafetten (mellan kyrkorna). Så under nästföljande timmar fram tilltävlingsstart fick jag två råd från peppande kamrater;  ”Ta det lugnt i början och spara på krafterna, för andra halvan av loppet är backigt och tufft” och ”Gå ut hårt för du är stark och kommer ha krafter kvar ändå till slutet”. Jag valde att satsa på det senare och tänkte ”friskt vågat, hälften vunnet”, vilket skulle visa sig bli en lyckad satsning.

Under morgontimmarna fick vi ett återbud till laget och istället för att ställa in fick en löpare dubblera.

Fyra damlag ställde upp på startlinjen i Målilla. Högby och Ålem drog ifrån redan ifrån början och höll sina placeringar ändå in i mål. Om tredjeplatsen blev det en spännande kamp mellan HLK och MM Ski. Läs själva: 1) Louise la sig i rygg på sin MM-löpare och spurtade sen ifrån sista biten till Rosenfors. 2) Jennie hade sällskap med MM-Linnéa i början. Drog sakta ifrån och ledde med 12 sekunder vid Lillsjö och snittade bästa sträcktid (4:12/km). 3) Helen gjorde en bra prestation men fick ge sig mot comebackande Marina M. 4) Jenni trampade snett på elljusspåret, fick ont men kämpade sig fram till växlingen vid Sparbanken. 5) Amanda gjorde även hon en bra prestation. Men sträckan var för kort för att hon skulle hinna ikapp. 6) Själv var jag taggad till tusen. Gick ut hårt och sprang ifatt en motionslöpare efter nån km. MM Ski-löparen fick se sig omsprungen i första backen och sen var det full spruta ända in till växlingen. Kan briljera med att även jag hade bästa sträcktid (4:23). J 7) Barbara hade minuten tillgodo på MMSki. Siv hängde på och Barbara fick till slut se sig slagen med halvminuten. 8) På sista sträckan var det återigen Jennies tur att ge sig ut på banan. Lite stum i benen till en början eftersom det var hennes andra lopp för dagen. Efter halva sträcken kom hon ikapp och ökade farten och kom i mål som klar trea. Dryga minuten före MM Ski.

Gott jobb alla! J

 

HLK’s herrlag kämpade väl och hamnade till slut på en sjundeplats dryga halvtimmen efter överlägsna Högby.

Skribent: Jocke

räknare 
sedan 2011-01-06

 

Postadress:
Hultsfreds LK
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Besöksadress:
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0732188589
E-post: anders_runners@hotma...

Se all info