Hoppa till sidans innehåll

Träningsvilliga HLK:are

24 NOV 2010 20:59
Vi har fantastiska löpare i vår klubb, inte bara snabba utan fruktansvärt träningsvilliga! När 99,9% av Hultsfreds befolkning sitter inne och ugglar i skydd från vinande och bitande snötunga vindar ger sig några fantastiska människor ut på Hultsfreds gator för att pinas tillsammans under 1 timmes tid!
  • Skapad: 24 NOV 2010 20:59

Efter jag började träna med HLK:s onsdagsträningar i våras har vi varit mellan 6-15 personer per gång. Inget konstigt alls, fokus flyttas, träningsvillighet ändras, möjligheter varierar och största boven, skador kommer och går. Det har varit ett stort antal personer som har kommit mer regelbundet, säkert 25 personer. För tillfället brukar det komma mellan 10-14 personer vilket jag tycker är jättebra och roligt. Många har några mil att åka, några har nära.

Själv har jag en högst egoistisk inställning till tränandet och vet att kamrater i min egen eller högre klass pressar mig hårdare. Men jag vet också att för att det ska komma deltagare måste alla få ett bra pass. Därför tycker jag det är extra viktigt att alla får bra träning och ingen känner sig utanför! Vi brukar därför alltid köra varierade pass och vi försöker alltid hålla ihop gruppen i största möjliga mån.

Sedan blir man ju på nått vis delaktig i resultat gjorda av någon i gruppen, det blir extra intressant att se resultat från någon man tränat ihop med!

Men det jag inte kunde förstå på något sätt är hur träningsmotiverade dessa människor är. Vid några minusgrader och riktigt bitande vindar gav jag mig iväg till Hagadal för att träffa de stackarna som beslutat sig för att trotsa vädret. Sex varv på lilla spåret står på schemat, tyvärr visade sig att Arne redan börjat preparera skidspåret vilket uteslöt detta alternativ. 6x4min på strandpromenaden istället. I bitande vind....

Tillbaka i Hagadal möter jag Anders, Bernt, Richard och Frida. Vi skakar på huvudena och tycker att vi är bra knäppa. Sen ansluter Jennie, Mats-Erik och Mikael, vår co-trainer från MM-ski eller som man säger på svenska, Kotränarn från Mörlunda.

Väl nere på strandpromenaden ansluter Viktor och Jörgen. Nu är vi alltså 10 st löpare som ska springa 6 x 4 minuters intervaller i kanten av en sjö i bitande snöstorm, mörker och en decimeter snö..... Som väldigt många av mina kompisar skulle säga, "den siste idioten är inte född än.."

Vi bestämmer att ha gemensam startlinje, springa 4 minuter, markera stället, (markeringen från första intervallen var igensnöade till sista...) sen vända om efter 1,5 min vila för att tävla mot den gemensamma mållinjen. På detta sätt tävlar vi mot varandra och sig själv. Ikväll pressade Jörgen livet ur mig, (som vanligt) visste knappt var jag befann mig efter sista intervallen.

Vi avslutar med en liten bonus, 2 x 400m med 2 min vila. Lite snabbare avslutning är alltid trevligt. Om inte benen är som stockar förstås. 

Träningen var som sig bör i grundträningsperioden, tung och jobbig. Därför ett extra stort, BRA KÄMPAT! Och så syns vi nästa träning på ännu en trevlig, jobbig och svettig kväll!

 

Skribent: Andreas G. Ainemo

räknare 
sedan 2011-01-06

 

Postadress:
Hultsfreds LK
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Besöksadress:
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0732188589
E-post: anders_runners@hotma...

Se all info