Hoppa till sidans innehåll

Joakim Svensson och Sara Dolk deltog i LED

24 JUL 2013 07:03
Jocke och Sara har deltagit och genomfört en häftig utmaning,
Loftahammar Endurance Day,läs här vad Sara har skrivit om
tävlingen och titta på bilderna för insperation.
  • Skapad: 24 JUL 2013 07:03

Vi har deltagit i en häftig utmaning där vi sprungit 37 km och simmat 8,6 km i Loftahammars skärgård. 
Loftahammar Endurance Day arrangerades i lördags för första gången. Ett evenemang som innebar stor fysisk påfrestning där deltagarna sammanlagt simmade 8,5 kilometer och löpte 37 kilometer genom Tjusts skärgård.

Förutsättningarna var perfekta för en underbar dag i Loftahammar. Sol och lätt vind skapade utmärkta förhållanden för de åtta deltagarna i Loftahammar Endurance Day (LED).

Två säkerhetsbåtar följde de medverkandes framfart i vattnet och även Loftahammars Sjöräddningssällskap fanns på plats för att se till så att båttrafiken inte ställde till med problem för simmarna.

Starten gick klockan åtta på morgonen och den första som kom upp ur vattnet vid målgången i Loftahammar var Magnus Dyborn efter nio timmar och 37 minuter. Joakim och Sara kom  i mål två minuter efter.

Det blev en lång dag med några riktigt tuffa etapper. Den första simsträckan var 1500 meter, där vågorna var så höga så man inte såg vare sig följebåtarna eller de andra deltagarna. Efter halva dagen var en simsträcka 1300 meter, därefter löpsträcka på 9 km som följdes av 1800 meter lång simning ute i farleden. Det blev väldigt kallt efter ett tag.

Hela upplägget följde Ö-till-ö tävlingen i Stockholms skärgård som innebär att man springer och simmar i samma kläder och utrustning. Det vill säga simning i våtdräkt, skor och ryggsäck, och med andra ord löpning i blöta skor och blöt våtdräkt och ryggsäck på det. Ryggsäcken behövdes för vätska och energikakor, samt de obligatoriska delarna som första förband, mobiltelefon, visselpipor och kartor.

Det blev en mycket häftig och annorlunda upplevelse!

 

bild (1)

bild

Skribent: Anders Tuvesson

räknare 
sedan 2011-01-06

 

Postadress:
Hultsfreds LK
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Besöksadress:
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0732188589
E-post: anders_runners@hotma...

Se all info