Hoppa till sidans innehåll

Ironman 2015

18 AUG 2015 22:53
I lördags genomförde fem HLK-triathleter Ironman Kalmar. De höga vågorna och den friska vinden var inget som stoppade Henrik, Andreas, Michael, Erik och Emelie.
  • Skapad: 18 AUG 2015 22:53

Lördagen den 15/8 var en helt fantastisk dag. Min första Ironman stod för dörren och jag visste inte riktigt vad som väntade. Ganska exakt ett år tidigare hade jag anmält mig till denna tävling, då kunde jag inte ens crawla 25 meter. Men med en jäkla envishet och en otrolig stöttning av familjen har träningen detta år gått otroligt bra!

Klockan 04.00 ringde klockan, dags att vakna! Nu gäller det! Hade sovit hur gott som helst och ville bara ut och köra igång. Alla förberdelser på morgonen gick perfekt lugn och fin klädde jag på mig våtdräkten nere vid starten och strax efter var man i vattnet och brottades med vågorna. Simningen kändes bra och tiden 1:13:39 var klart över förväntan.

Cykling väntade, min starkaste gren. Hade drömt om att fixa den under 5 timmar men med den vind som väntade kändes det lite svårt. 4 timmar 59 minuter och 34 sekunder senare var jag tillbaka med min cykel helt sanslöst.

"Bara" en mara kvar! Har aldrig sprungit så långt tidigare. Tänkte det får bära eller brista och tog fart från början, och första varvet gick enligt plan. Varv nummer två var betydligt tuffare, magen bråkade lite och viss krampkänning i låren började komma. Men med det fantastiska publikstöd runt banan kändes det ändå lätt. Varv tre var riktigt jobbigt men samtidigt helt fantastiskt, snart är jag i mål. 10 km kvar kramp i båda framsida lår och i vaderna. AJ AJ men vad tusan en mil är ju inget, eller? Återigen ett otroligt stöd längs vägen av både kända och okända känns som man blir buren fram. Snart är man där på Storgatan, som man har längtat! Med gråten i halsen springer jag över mållinjen, mitt första maraton på tiden 3:46:55. MICHAEL YOU ARE AN IRONMAN!!! Tiden totalt 10:06:56 kändes ganska overklig.

Jag vill av hela mitt hjärta tacka alla som har hjälpt mig under det senaste året. Min familj, vänner och träningskompisar! Och inte minst ALLA ni som i lördags stöttade mig längs banan! 

/Michael 

 

Resultat:

Michael Sjöberg 10:06:56

Andreas Gustafsson Ainemo 10:37:29

Henrik Karlsson 11:51:48

Emelie Karlsson 13:14:03

Erik Eklund 14:16:25

Skribent: Emelie Karlsson

räknare 
sedan 2011-01-06