Hoppa till sidans innehåll

Hultsfreds Marathon

11 SEP 2010 19:42
Det var 105 löpare som sprang i helgens Hel & Halvmarathon.
Totalt 77 som sprang halvmaran som även var DM & VDM. Bäste herrlöpare från HLK var Christofer Fogel, 4:e plats / 3:e plats i DM. Bästa HLK dam blev Emmy Johansson som knep 3:e platsen totalt liksom i DM.
Göran Lennström har gjort sitt 207:e marathon!! och gick således upp delad 1:a platsen på flest-marathon på Smålands listan.
  • Skapad: 11 SEP 2010 19:42

Johan Gustafsson slog till och vann Halvmaran i stor stil. Johan som startade avvaktande och lät Christofer och Marcus Andersson / Högby dra iväg i början. Johan var dock starkast i längden och knaprade in avståndet och vann med ca 15 sekunder till slut. Christofer startade nog lite hårt samt varit lite krasslig sista dagarna kroknade i slutet och var dryga 3 min efter. Bättre gick det för Hlks Stora Stygga Varg, Nils-Allan Torstensson. Han hade tillsammans med ytterligare 3 st M50 löpare en knallhård kamp om guldmedaljen. Han gick i mål på 1.22.29 och vann med 4 sekunders marginal till Växjö LKs Dag Nilsson och alla de fyra M50 löparna gick i mål inom en halv minut! Grattis till Nisse!

I M40 klassen var där också dramatik, Hlks Jocke Svensson som inte tävlat speciellt mycket och framför allt inte på längre distanser kom till start och gjorde ett riktigt bra lopp. Han öppnade offensivt och höll undan i klassen ända fram till någon km kvar då Anders Pettersson / Växjö LK utmanade Jocke. Jocke hade tyvärr gjort av med alla krafter och kunde inte svara men svarade för en riktigt bra insats med ett VDM silver och en riktigt bra tid, 1.23.46.

I M35 klassen blev det ett fel tyvärr, Fredrik Granlund tävlande för Eksjö SOK vann klassen men i efterhand framkom det att Eksjö SOK inte är ansluten till Friidrottsförbundet vilket innebär att Fredrik inte deltog i VDM vilket gjorde att guldet gick till Mikael Thuresson / MMski. Efter honom kom undertecknad och alla som känner oss vet att jag kommer göra allt för att Mikael ska få lida framöver för sin insats!! Och där fick jag för KM:et och nästa gång...

I damklassen vann Veronika Miledal / Ok Njudung i stor stil. Hon vann totalen, damklassen i DM + D40 i VDM. Full pott kan man säga!

Hlks totala DM / VDM medaljer blev:

2 st DM-Brons genom Cristofer och Emmy

1 st VDM-Guld genom Nils-Allan

4 st VDM-Silver genom Jocke, Andreas, Petra & Catarina.  

För övrigt måste vi väl nämna ett antal PB som förbättrades denna dag.

Emmy Johansson slog sitt pers med 2.34 min, Undertecknad, med 2.37 min, Sebastian Liljedahl med 8.12 min!! och Jerry Nilsson med 35 sek. Alla dessa personer är med på onsdagsträningen, är det en händelse eller?

Catarina Ingström, som blev medlem i Hlk i veckan sprang sin första tävling och satte således ett fint PB i halvmara på 1.55.57 och som på köpet vann en silvermedalj i K35!

Smålands friidrottsförbund har en lista över antal genomföra marathon, på denna lista gick Hlk:s Göran Lennström upp på delad 1:a plats genom sitt 207:e marathon...

Ännu mer fantastisk är Stig Söderström som gjorde sitt 650:e marathon!! Tar ett tag att komma upp i såna siffror!!

En bit på väg är Gert-Inge Tapper/Björnstorps IF som gjorde sin 75:e marathontävling.

Tävlingen hyllades efteråt som väldigt lyckad och Småland friidrottsförbund var nöjda med DM-arrangemanget och jag skulle vilja rikta ett stort tack till alla de personer med Anders Andersson i spetsen som lägger ner ett stort antal timmar för att kunna genomföra dessa tävlingar! Tack, och bra jobbat!

Skribent: Andreas G. Ainemo

räknare 
sedan 2011-01-06

 

Postadress:
Hultsfreds LK
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Besöksadress:
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0732188589
E-post: anders_runners@hotma...

Se all info