Hoppa till sidans innehåll

Guld i Nybro

05 FEB 2013 18:34
Ett stort antal HLK:are var och körde skidtävling i söndags i Nybro. Sara Dolk vann D21 och Nils Rydenfalk 6:a i H21. Fredrik Nilsson vann Motionsklassen över 20km.
  • Uppdaterad: 11 APR 2016 13:01

Det var ett stort antal medlemmar som körde runt de 9,5 varven på Nybros 4,2km slinga. Alla trodde nog att det skulle bli riktig cirkus eftersom det var ett stort antal anmälda innan start. Men det blev ingen cirkus, spåren höll måttet riktigt bra, solen sken och det blev en ganska mysig tillställning.

Ja förutom en rad incidenter som det kan bli när det är så tätt med åkare, alla var väl med om nån vurpa och både Joakims och Fredriks stav fick sig en spets mindre.

Sara Dolk var den som sken starkast under dagen och mer eller mindre krossade sitt motånd i samtliga damklasser. Hon är riktigt stark den där tjejen, helt klart!

Fredrik Nilsson, vår starka femtonåring, fick inte starta i rätta tävlingen på grund av sin ålder, startade istället i 20km motion. Där sopade han rent hus med motståndet och gled in först av alla!

Nils Rydenfalk körde in på en 6:e plats och var riktigt stark för dagen. Nils och Joakim körde jämt tills att Jocke vurpade och fick släppa placeringen och byt stav. Frågan är om inte Nils ändå haft en chans att knäppa Jocke för dagen eftersom banan passade den tekniskt åkskickliga Nils mycket bra.

Kometen för dagen måste jag ändå säga var Robert Hjälm som körde runt sitt första? seedningslopp på 2,19.24. För detta belönas han med en startplats i led 4 på vasaloppet! Grattis och mycket bra kört.

Sedan kom ett kluster med åkare, Uffe Isaksson, Martin Hed, Patrik Karlsson, Oscar Wahlström. Det var hårda kamper mellan dessa med till sist var Uffe starkast medans Martin och Patrik hade en stenhård kamp dom imellan. Enligt resultatet var differansen mindre än en sekund.... Oscar och Martin får nu båda starta i led 5 och jag tror de är två lyckliga pojkar idag! Grattis och väl kört!

Själv är jag minst lika lycklig eftersom min tid räckte till led 3. #mungipornaupptillöronen

 

 

Skribent: Andreas G. Ainemo

räknare 
sedan 2011-01-06

 

Postadress:
Hultsfreds LK
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Besöksadress:
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0732188589
E-post: anders_runners@hotma...

Se all info