Hoppa till sidans innehåll

Ett lyckat KM

31 JUL 2013 23:35
Klubbens första triathlon-KM har genomförts och familjen Svensson / Dolk är nya klubbmästare i triathlon.
  • Skapad: 31 JUL 2013 23:35

Det blev ett lyckat triathlon-KM som genomfördes under onsdagskvällen den 31 Juli. Ganska hyfsat deltagarnivå med 13 st deltagare plus 2 st cyklister och en löpare. Det var även en ganska stor publikskara av nära och kära, campinggäster och andra intresserade.

Om jag inte är helt ute och seglar så tror jag att löparen var en dansk campinggäst som tyckte han kunde hänga på i löpmomentet. Kul!

Själva tävlingen började med att tävlingsledare Martin berättade hur banan skulle gå och övriga regler i triathlon. Därefter satte vi oss i några bilar och blev skjutsade till stenbryggan för den gemensamma simstarten. Vi hade arrangerat en livräddare i båt i form av Johan Andersson. Som tur var behövde han inte rycka in...

Simningen gick över Hulingen mot campingplatsen och dess sandstrand. Sträckan är ca 900 meter lång. Här tog Oskarshamnskillen Oskar Träff kommandot i tät följd av nyrekryteringen Hugo Hammer.

Härefter växlades det ut på cykel och färden gick över Vena och vändpunkten strax efter Alsarp. En riktigt tuff och kuperad runda på 3 mil som sög musten ur benen ordentligt. Tyvärr ett par mindre incidenter just vid vändpunkten, nånting att fundera över till nästa år kanske. Grus, tvära kurvor, tävling och racerhojar är ingen bra kombination. Nåväl ingen större skada skedd utan alla genomförde momentet.

Under cyklingen höll Oskar Träff stilen och cyklade riktigt bra men Joakim Svensson lyckas ta in en hel del på både honom och Martin Hed som ligger 3:a in på cyklingen men lyckas växla fortare än Jocke och är således 2:a ut på löpningen. Noterbart är också Sara som växlar som 4:e person ut på löpningen, hon är stark i cyklingen!

Nu växlade vi då över till löpning och vi sprang ut till Björkudd och vände. Sträckan mätte 7 km och även att det är flackt och lättsprungit så märks det på benen att man har varit ute i dryga timmen nu. Svårt att hålla riktigt tryck.

Jocke är sitt rätta element här och springer ganska lätt om både Martin och Oskar. Bakom dessa har undertecknad lurpassat och kan passera båda två, Oskar passeras med bara några 100 meter kvar.

 

Tävlingsledningen tackar alla tävlande, publik och funktionärer för att gjort klubben första KM i Triathlon till en riktigt trivsam och bra tävling.

Länk till Resultat

Fler foton kommer att publicera under veckan. 

DSC_3572 kopia

Skribent: Andreas G. Ainemo

räknare 
sedan 2011-01-06

 

Postadress:
Hultsfreds LK
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Besöksadress:
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0732188589
E-post: anders_runners@hotma...

Se all info