Hoppa till sidans innehåll

Dåligt arrangerat Storebrolopp

16 JAN 2011 20:15
Helgens Storebrolopp var kantat av högt anmälningsantal, hög procent DNF:er, dåliga spår och töväder. Solstrålen för dagen var HLK:s Mats Erik Malmberg som tog segern i 20 km motionsklass och Sara Dolks kämparinsats med obefintligt fäste som räckte till en glittrande silvermedalj..
  • Skapad: 16 JAN 2011 20:15

Med tanke på snöförutsättningarna detta år trodde nog alla att det skulle bli en riktigt bra tävling i Storebro. Detta bekräftades med höga anmälningssiffror innan tävlingen och jag tror det var en hel del efteranmälningar också, framförallt med tanke på vädret. 4 grader och regn... Regnet vet jag inte om det kom men visst töade det.

Tyvärr hade arrangörerna inte lyckats med prepareringen av banan överhuvudtaget. Spåret var dåligt packade överlag, främst på golfbanan med otroligt dåligt stavfäste. Stavarna sjönk ner 40 cm på många ställen. På hela toboslingan var det bara ett spår draget och var inte spårat efter snöfallet innan tävlingen, vilket genererade ett mycket sakta tempo under första varvet för täten. Först efter att täten gått runt 1 varv och fick åka på spårat underlag så ökade farten.

Detta var iockförsig min första skidtävling men jag hade förväntat mig mycket mer än så här av ett så pass stort lopp. Och är besviken på arrangörerna att inte förberett spåren mer än vad dom gjort. Tö är tö vilken ingen kan göra nått åt men man kanske skulle börjat att preparera spåren tidigare än några dagar innan tävlingen....

Längderna stämde inte heller som vanligt, 10 km varvet var bara ca 9 km. Konstigt med tanke på alla hjälpmedel som finns idag!

Rent resultatmässigt då?

Alla HLK-löparna på 5 milsloppet, Joakim Svensson, Nils Rydman och Bengt Dahlberg bröt alla loppet på grund av underlaget. Säger en del. Arrangörs klubben redovisade inte DNF:erna men jag tror det ligger nånstans mellan 25-30% av deltagarna på långa banan.

Sara Dolk som tävlade i 20km DM klassen hade skidor totalt utan fäste. Hon kämpades igenom 2 varv stakandes och helt slut gick hon i mål enbart några sekunder ifrån tredjeplatsen. Hennes resultat räckte dock ända fram till en silverpeng i DM (D40) vilket är superbra. Jag vet att Sara var ursinnig efter loppet men jag tror att hon uppskattar sin prestation om någon dag eller så. Bra gjort Sara!

Mats-Erik Malmberg knep 1:a platsen i 20km Motionsklass med 1 sekund! Bra gjort!
Själv är jag överlycklig att dra det längsta strået i Bernt Karlssons och min interna fight lite längre ner i fältet. Jag kom 4 & Bernt 5:a.

Richard Danielsson åkte lätt anfådd in på en 11:e plats.   

Klubbens Ulf Isaksson som tävlade för Hässleby för dagen skidade in på en 55:e plats i 5 milen vilket är en mycket stark insats. 

 

 

 

Mats Erik Malmberg, 1:a i 20km klassen        

Andreas och Bernt i spåret.  

 

 

Länt till resultat --->>>

Skribent: Andreas G. Ainemo

räknare 
sedan 2011-01-06

 

Postadress:
Hultsfreds LK
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Besöksadress:
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0732188589
E-post: anders_runners@hotma...

Se all info