Hoppa till sidans innehåll

Boel har sprungit Bislet 24h

05 DEC 2011 10:30
Här kommer en rapport från Bislets 24h där Boel De Gear sprang ett kanonlopp,läs hennes egen rapport därifrån.
  • Uppdaterad: 11 APR 2016 13:02

Hej vänner!
 
Här kommer en liten rapport från Bislett 24-timmars i Oslo som gick nu i helgen 26-27 november. Jag skrapade ihop 162363 m och blev 8:a (totalt 31:a) av 27 startande damer (122 startande totalt). Det var mitt fjärde personliga rekord i år.
Resan gick utan missöden. Väl framme hade Christer Svensson från Växjö AIS och jag (intet ont anande) bokat in oss på Anker hostel på Storgata - precis vid trikken som går direkt till Bislett. Jag kom in och kände mig som en gång 2002 då jag var i New York med mina små barn och av misstag (snålhet!) bokat oss på ett billigt ungkarlshotell. Den gången fick vi hjälp att byta hotell. Den här gången möttes jag av en receptionist som meddelade att jag "blivit uppgraderad till hotellet". Hotell Anker ligger 50 m bort på gatan. Dit fortsatte jag alltså och fick ett jättefint rum med utsikt över Akerselva.
 
Knappt hade jag landat och skulle sms:a Christer om min ankomst så kom ett samtal från receptionen om att han väntade på mig där nere. Vi gjorde sällskap ut i kvarteren och fann så småningom ett litet ställe där vi åt varsin pizza. Christer hade inte haft turen att bli uppgraderad utan skulle dela sovsal med 6-8 andra. Jag tyckte synd om honom, så han fick sitta och chilla lite i mitt rum. Sedan skickade jag iväg honom, låg och läste och såg ett avsnitt av Downtown Abbey som ännu inte sänts i Sverige.
 
Natt, frukost och trikkresa till Bislett förlöpte utan komplikationer. Roligt att komma fram och träffa bekanta. Och så bar det av.
 
Jag är alltid långsam - i start, mitt i loppet och på slutet. Andra var snabba, några satsade hårt, en del satsade allt, många föll ifrån. Det spyddes i varje hörn framåt natten. Folk låg överallt. Jag hade tur och malde på. Satt bara ner på toa och när jag fyra gånger lossade lite på skosnörena och en gång när jag bytte byxor. Det kan bli kallt på natten. Det slog mig hur olika det kan vara med sanitära angelägenheter. Inför starten på Trans Scania hörde jag någon oroligt fråga om det fanns några toaletter utmed banan, varpå en annan lakoniskt svarade: Hela världen är en toalett! På Bislett fanns det gott om toaletter men ändå spyddes det i både papperskorgar, pappkartonger och på tartanet... Vi sprang alltså inomhus. Det gav lite spökliga känslor ibland när det var tomt framåt i gången på natten. Kändes lite som när jag på 70-talet städade sjukhuskulvertarna i Lund. Det var bara en tidsfråga innan transportören skulle komma runt hörnet med en övertäckt bår...
 
Maten som bjöds var riktigt bra. Jag kan vara kräsen ibland men hade inget att invända mot deras köttfärssås, hönssoppa, taco-wraps (!), våfflor (två omgångar, med sylt och römme) och gröt. Och jättegulliga "snittar" - minimackor med fina pålägg som ägg, ost, korv och goda geggor som jag inte riktigt kunde identifiera.
 
Trevligt med konstant speakerservice som dels kommenterade resultaten, dels framförde hälsningar. Ett minus dock för musiken som stundom närmade sig terrornivå. Massor av hårdrock och heavy metal. Jag tjatade om Jussi Björling hela natten men det blev inget av det... Jag försökte få den här spelad, för jag tänkte att det kunde vara en rolig överraskning för löparna, men nej. (Lyssna en bit in i stycket - vad känner du igen? Nåja, Telemann har ju varit död rätt länge nu, så det är helt lagligt att snatta).
 
http://www.youtube.com/watch?v=8HstG4YOp0k
 
Som gammal avlagd studentgympaledare (Gerdahallen i Lund) och Friskis & Svettis-ledare är jag idel öra för det mesta i musikväg och är helt klar över vad medryckande musik kan göra för prestationerna men för allas bästa bör musiken vara blandad OCH det ska finnas en "riktning" i musiken, en sorts driv. Riktning kan du hitta inom många olika musikstilar. Ska försöka framföra detta på ett ödmjukt sätt.
 
Jag kom den här gången över den s k  skamgränsen (160 km) och landade på 162363 m.
 
Det lär ska snurra runt filmer och bilder på nätet som avslöjar en slagsida som påminner om den jag hade i Århus men den här gången kom den senare och det gjorde inte ont alls. Jag behövde inte gå särskilt mycket, mest när jag drack för att inte spilla och i uppförsbackarna för det får man när man är ultralöpare. Det här var faktiskt mitt fjärde pers i år (Århus 24-timmars, TEC 100 miles, Antibes 6 dagars och nu detta).
 
Hem kom jag innan stormen stoppade tågen. Hade några små blåsor, dels på insidan av stortårna där jag alltid får men också på insidan av lilltårna och det var ett nytt ställe för mig. Helt okej i fötterna nu, utöver en liten svullnad. Snart dags för nya, spännande äventyr.
 
Hälsningar
Boel

Skribent: Anders Tuvesson

räknare 
sedan 2011-01-06

 

Postadress:
Hultsfreds LK
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Besöksadress:
Anders Andersson, Slättvägen 14
57735 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0732188589
E-post: anders_runners@hotma...

Se all info